Entrega donativos Abril 2018

Después de varios meses de votación abierta para los miembros del grupo de Senderismo Consciente, así han quedado los porcentajes sobre los proyectos candidatos para optar a las Donaciones:

Abril – 2018

 

*Así pues, los dos proyectos que recibirán 1200 euros como donación cada uno, son:

Associació de criança respectuosa “La Rauxeta”   i   L’escoleta dels Indians.

 

*El evento se celebrará el Sábado 21 de Abril de 2018 en la Biblioteca pública de Vilapicina.

 

Estos han sido los 4 proyectos y escuelas candidatas:

*1Escoleta dels Indians (WEB)

Som una Associació de famílies que neix l’any 2012, de la mà d’un grup de famílies de l’escola Congrés-Indians, amb el desig de poder oferir als seus fills d’1 a 3 anys, un espai on poder compartir la seva criança, basat en una educació viva i activa.

Considerem que l’acompanyament emocional respectuós és fonamental perquè els infants es sentin estimats i puguin créixer sent ells mateixos. Acceptem i estimem cada infant tal com és, respectant el seu ritme i emocions, adoptant una actitud tranquil·la i sense preses.

La nostra mirada està posada en el present. Volem preservar la sensibilitat dels infants cap a ells mateixos, cap als altres i cap al seu entorn; la seva autonomia; la seva autenticitat, curiositat i exploració del món.

Cal que els aprenentatges parteixen dels interessos de l’infant, que siguin els protagonistes del seus propis aprenentatges, i els acompanyants facilitem que així sigui, tot respectant els seus ritmes individuals.

Destinació del possible donatiu:

 • Construcció d’una pica lavamans i wàter adaptat pels nens petits.

 

*2Escoleta dels Encants. (WEB)

L’Escoleta dels Encants és un lloc pensat per a nens i nenes. Un espai per gaudir, descobrir, experimentar, observar, construir, desfer, provar, un espai per jugar individual i col·lectivament de manera lliure i no dirigida.

És un projecte viu i en constant moviment que no està lligat a cap teoria concreta. El construïm a partir dels coneixements i les experiències pròpies, i també ens nodrim de certs elements que ens motiven d’altres iniciatives pedagògiques.

L’eix fonamental del projecte és el respecte cap a l’infant i el moment personal i evolutiu en què es troba. Famílies i acompanyants cuidem, acompanyem i acceptem les seves necessitats, els seus desitjos i els seus sentiments, sense judicis ni comparacions.

Els adults afavorim un context preparat i adequat a les necessitats dels petits i petites, ens mostrem observadors i la nostra presència és atenta i amorosa perquè pensem que ells i elles són els veritables protagonistes de la seva educació. Les ganes d’aprendre, descobrir, experimentar i entendre el món que els envolta sorgeix d’una necessitat i curiositat innata i espontània.

Destinació del possible Donatiu: (De tota la llista es farà allò de més necessitat en el seu moment)

Reformes de manteniment:

 • Arreglar el pati ( han caigut unes rajoles)
 • Canvi de vidres, per vidres de seguretat ( fa poc es va trencar un i vem descubrir que no son de seguretat)
 • Paret per aïllar i insonoritzar l’espai del pis de dalt, i així poder oferir diferents activitats

Material de millora:

 • Condicionar el pati: Gespa artificial (part del pati), cuineta de fusta, plantes (jardí vertical per posar verda la paret del pati)
 • Catifa, Cortina, penjarobes, sabaters ( per condicionar un espai agradable com a canviador per l’espai de tardes, les clases de yoga…)
 • Canviar la iluminació de l’espai (proposta nova d’iluminació que ens farà una arquitecta amiga) instel.lació i compra de nou material, bombetes, lamperes. L’espai ara està molt mal iluminat.
 • Material pikler de fusta
 • Joguines de fusta
 • Nines de tela sexuades
 • Blocs fusta Montessori
 • Taula de llum
 • Material psicomotricitat

 

3 – Espai d’educació lliure Xantala (WEB)

*Un dia a Xantala – Veure Video

Xantala es un proyecto creado en el 2007 para el acompañamiento de la crianza, desde el nacimiento hasta los 6 años, con una mirada sistémica y respectuosa hacia los procesos vitales de los ninos y niñas.

Funciona de manera autogestionada, entre las familias y el equipo pedagógico (que se ocupa también de la gestión del proyecto).

Durante las mañanas ofrecemos un espacio, la escuelita, desde las 9h hasta las 15h, para ninos y niñas de 2 a 6 años. Por las tardes ofrecemos diferentes actividades en familia (psicomotricidad, juego en inglés y un grupo de juego también para los ninos y niñas de 1 a 2 años). Además, ofrecemos un encuentro mensual (el Sábado) para acompañar a familias con bebés.

Para las familias que forman parte del proyecto y que colaboran en sostenibilidad, ofrecemos un encuentro mensual, un viernes por la tarde, para hablar de temas pedagógicos de interés. Por último, Xantala es actualmente, el único proyecto de éstas características que ofrece una formación anual en Educación Libre, con un encuentro mensual de Octubre a Junio y un total de 100 horas (incluyendo cinco dias prácticas en el espacio matinal)

Destinació del possible Donatiu:

 • Arreglar el terra del pati (canviar fustes velles i humides).
 • Pintar parets del pati.
 • Muntar una petita estructura d’escalada.

 

4- Projecte la Rauxeta: Associació de criança respectuosa (WEB)

Somos una asociación formada por familias y acompañantes, que tienen en común una mirada hacia la infancia respetuosa y afectiva.  Nuestra Linea pedagógica se basa en los principios de la educación viva y activa.

Soñamos con un espacio facilite la creación de vínculos, de redes afectivas, la libertad, el crecimiento y el aprendizaje de todas las integrantes de nuestra comunidad educativa, familias niñas y niños y acompañantes. Espacios que nos nutran, que permitan la emergencia de la singularidad y la conexión con nuestros deseos, necesidades y emociones. Que permitan el desarrollo de la sensibilidad, la creatividad, el impulso vital y la autonomía, de forma integrada y sana.

La UNESCO plantea que la educación debería ocuparse del “aprender a convivir” y por ende no solo de lo intelectual que implica el “aprender a hacer” sino también de lo emocional y afectivo que tiene más que ver con el “aprender a ser”. La díada enseñanza-aprendizaje es un proceso emocional además de cognitivo.

Reflexionado sobre esto hemos sentido que la Rauxeta era un buen nombre para nuestro proyecto, surge de la ilusión de acompañar con respeto y amor el impulso vital de nuestros pequeños…

*Dicho proyecto está en pleno nacimiento, ya se han iniciado las obras. El proyecto está financiado íntegramente por las familias, dinero que hay de devolver. Se han tirado paredes y se han levantado otras nuevas, creando una nueva estructura favoreciendo un espacio mas cálido y acogedor.  El local está en la calle Font Honrada de Barcelona.(Poble sec)

*A finales de Enero se realizarán las jornadas de puertas abiertas. Ya informaremos de la fecha en la web.

Destinación del Posible Donativo:

 • Material de construcción para las reformas del local.
 • Material de Psicomotricidad

 

 

 

Anuncios